Wij staan klaar voor het bedrijfsleven en de (semi)overheid!

Dankzij onze gespecialiseerde medewerkers zijn wij in staat om de Profit en Non-profit sectoren te bedienen.

Op zoek naar een nieuwe uitdaging?

Ben jij een zelfstandig professional en wil je meer bereiken? Meld je aan bij ons. 

Via VBCI aan de slag?

Maak direct een afspraak met ons om de mogelijkheden te bespreken.

Privacy Adviseur

Functieomschrijving

Voor onze opdrachtgever, een non-profitorganisatie, is VBCI op zoek naar een Privacy Adviseur.

Algemeen

Standplaats:       Rotterdam
Startdatum:        Z.s.m.
Einddatum:        31-12-2018 (met optie tot verlenging)
Uren per week:   36

Omschrijving

Beschrijving Cluster 

Het cluster Dienstverlening staat voor betrouwbare, toegankelijke en gebruikersvriendelijke dienstverlening, informatievoorziening en belastingheffing aan burgers, bedrijven, bezoekers en collega’s. Dienstverlening voert de regie op de ontwikkeling en implementatie van meerdere dienstverleningskanalen. Het zorgt voor dé frontoffice voor alle vragen aan de gemeente Rotterdam. Met Rotterdam.nl, 14 010 en stadswinkels maken we het onze klanten zo makkelijk mogelijk om aan informatie of producten te komen en hun persoonlijke zaken te regelen. Of het nu gaat om het inzien van historische boeken in het archief, het innen van belastingen zo makkelijk mogelijk maken of snelle en eenvoudige levering van burgerzakenproducten.

De functie

De Privacy adviseur heeft toegang tot alle persoonsgegevens die in de organisatie in omloop zijn en de diverse verwerkingsactiviteiten die daarmee gepaard gaan. De Privacy adviseur is betrokken bij ‘alle aangelegenheden die verband houden met de bescherming van persoonsgegevens’, aldus art. 38 Algemene verordening gegevensbescherming. De adviseur is deskundig op het gebied van de wetgeving. De functionaris is in overeenstemming met EU en nationaal recht tot geheimhouding of vertrouwelijkheid verplicht.

De adviseur heeft de volgende taken:
  • De privacy adviseur controleert of de verwerking van persoonsgegevens in overeenstemming is met de AVG.
  • Het uitbrengen van een verslag bij onregelmatigheden.
  • Rapporteert op basis van inventarisaties periodiek over de correcte wijze van verwerking van persoonsgegevens.
  • Behandelt vragen van mensen binnen en buiten de organisatie.
  • Ontwikkelt interne regelingen.
  • Adviseert over technologie en beveiliging.
  • Doet aanbevelingen m.b.t. werkwijzen en procedures.
  • Levert input bij het opstellen of aanpassen van een gedragscode.
  • Verzorgt de toewijzing van verantwoordelijkheden, bewustmaking en opleiding van de medewerkers DV.
  • Werkt samen en is contactpunt voor de Autoriteit Persoonsgegevens.
  • Onderhoudt interne en externe contacten over uit te voeren werkzaamheden, opdrachten en (vak)inhoudelijke ontwikkelingen.
  • Ondersteunen bij het in kaart brengen van de risico’s door bijvoorbeeld een Privacy Impact Assessment (PIA) uit te voeren.

Persoonlijk profiel

  • De kandidaat heeft minimaal een afgeronde WO opleiding in de richting van Veiligheidskunde, Rechtsgeleerdheid of Criminologie. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft de volgende trainingen succesvul afgerond: S-ISP, S-DDP en Lean. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van bescherming persoonsgegevens. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft inzicht en kennis in de verwerkingsactiviteiten van persoonsgegevens.  Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft een CIPP/E certificering of de bereidheid deze certificering te behalen.
  • De kandidaat heeft minimaal twee jaar ervaring in een adviserende rol m.b.t. privacy. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft aantoonbare ervaring met WBP / AVG. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft ervaring met werken binnen een overheids- of gemeentelijke instelling. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft kennis van privacy (en privacywetgeving). Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • De kandidaat heeft kennis van IT Security & Awareness. Dit moet duidelijk op het cv vermeld staan.
  • Het cv is in maximaal 5 pagina’s [Nederlands} opgesteld en bevat minimaal 2 referenties.
Competenties
  • Resultaatgerichtheid
  • Integriteit
  • Proactief
  • Analytisch
  • Samenwerken
Herken je jezelf in bovenstaand functieprofiel en voldoe je aan alle eisen? Stuur dan direct jouw CV met begeleidend schrijven waarom jij de perfecte kandidaat bent voor deze functie.

Heb je vragen over deze opdracht of over de selectieprocedure? Neem dan contact op met Johan Boekhoudt via Johan@vbci.nl



Functiedetails

Plaats
Rotterdam

Provincie
Zuid-Holland

Branche
Overheid

Functie titel
Privacy Adviseur

Vacature nummer
181105C

Sluitingsdatum
2018-11-09